Vlak fietsen in de Ebrodelta

Als we zeggen ‘vlak fietsen tussen de rijstvelden’ zullen velen eerder denken aan Azië dan aan Spanje. Toch is er in Spanje een gebied waar het kan. Kijk je op je kaart, dan zie je in het zuiden van Catalonië een groot ‘buitendijks land’, ontstaat uit afzettingen van Spanje machtigste rivier, de Ebro. Hollanders zouden er een paar jaar over doen om zo’n polder te maken, maar de rivier de Ebro had er een honderduizenden jaren voor nodig. Het resultaat is een vlakke Delta met vruchtbaar landbouwgronden, lange stranden en lagunes vol vogels. Zeker de moeite waard om er een of twee dagen te fietsen, bijvoorbeeld als tussensotp op weg naar de zuidelijke costa’s. De A7 autoweg loopt er langs.

Fietsen Ebrodelta“De Ebrodelta heeft ieder seizoen een ander kleur” zegt Ferran Folch van het bedrijfje Deltacleta, als we hem spreken in het plaatsje Deltebre, midden in de Ebrodelta. In de wintermaanden ligt de Delta braak en overheerst het bruin van de onbewerkte aarde. In april wordt de delta onder water gezet en en wordt de rijst geplant. Van mei tot augustus groeit de rijst en zijn de velden fel groen, langzaam verkleurend naar goudgeel in oktober. Bij Ferran huur je een electrische fiets voor een dagtocht door het gebied. Je krijgt een GPS mee, want hoewel de Delta niet meer dan 40 kilometer breed is kun je er in de wirwar van landbouwweggetjes nog best aardig verdwalen.

Meer informatie over Deltacleta vind je op hun website : KlIK HIER
Voor een video-impressie klik je HIER

Wij hebben overnacht in het stadje l’Aldea. Het stadje zelf is niet veel maar hotel Mas Masdeu (dat iets buiten het dorp ligt) vonden we een uitstekend uitgangspunt om de Delta (op de fiets) te ontdekken. NAAR WEBSITE.   Ook te boeken via booking.com

Aanraders zijn verder:

  • Het dorpje Poble Nou, een nagebouwd Andalusisch dorp aan de zuidkant van de Delta.
  • Het stadje Amposta
  • Het stadje San Carles (net buiten de Delta, aan de zuidkant)

In het op 15 kilometer verderop gelegen stadje Tortosa de Ebro begint de mooie Via Verde del Ebro, ook onderdeel van DE MAEZSTRAZGO-route. Er is een verbinding

fietsen langs de Ebro

De Ebro

 

 

 

fietsen ebrodelta

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top