Fietsen langs de Costa de la Luz

De Costa de la Luz
In het uiterste zuiden van Spanje, in zuid-Andalusië, ligt de Costa de la Luz. Het heeft een van de langste kustlijnen van het land met meer dan 200 km fijn, goudkleurig zand langs de Atlantische Oceaan. De kust heeft 300 dagen zon per jaar, maar is ook gevoelig voor wind. Windsurfers trekken er graag naartoe. De Costa de la Luz is eigenlijk heel onbedorven. Het mist de lelijke hoogbouw van andere kusten en heeft veel kleinschalig toerisme. De kuststrook is redelijk vlak, het binnenland (heuvelachtig) redelijk vlak. Al met al een heel aardige fietsbestemming en nog totaal niet ontdekt door Nederlandse en Belgisch fietsers (wel door Duitsers trouwens).  De grotere plaatsen zijn Cadiz en Jerez. Kleinere plaatsen: Conil de la Frontera, Sanlucar en Vejer de la Frontera. Je kunt vliegen op Sevilla en soms ook op Jerez. Er zijn redelijk wat fietsverhuurders en in Jerez zit een Belgische organisator van fietsreizen.  Klik hier voor een Nederlandstalige video over de provincie Cadiz.

Pauline Blom woont en werkt aan de Costa de la Luz. De site waarop zij vakantiewoningen verhuurt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prettige bron van informatie voor iedereen die de Costa de la Luz wil gaan bezoeken.  Zie: www.conil.nl

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top