Fietsen langs de Costa de la Luz

De Costa de la Luz
In het uiterste zuiden van Spanje, tussen Gibraltar en de Portugese Algarve, ligt de Costa de la Luz. Het heeft een van de langste kustlijnen van het land met meer dan 200 km fijn, goudkleurig zand langs de Atlantische Oceaan. De kust heeft 300 dagen zon per jaar, maar is ook gevoelig voor wind. Windsurfers trekken er dan ook graag naartoe. De Costa de la Luz is eigenlijk heel onbedorven. Het mist de lelijke hoogbouw van andere kusten en trekt vooral Spaanse toeristen.

costa de la luz fietsenDe kuststrook is redelijk vlak, het binnenland vriendelijk heuvelachtig. Dat is een groot voordeel ten opzichte van veel ander kusten in Spanje, waar het soms direct achter de kust al erg steil wordt.  Al met al een aardige fietsbestemming die nog bijna niet ontdekt is.  De grotere plaatsen zijn Cadiz en Jerez. Vooral Cadiz is een parel van een stad.  Kleinere plaatsen zijn  Conil de la Frontera, Sanlucar en Vejer de la Frontera. Je kunt vliegen op Sevilla en soms ook op Jerez.

Pauline Blom woont en werkt aan de Costa de la Luz. De site waarop zij vakantiewoningen verhuurt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prettige bron van informatie voor iedereen die de Costa de la Luz wil gaan bezoeken.  Zie: www.conil.nl

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top