Heerlijk fietsrondje naar El Desierto de les Palmes (Castellon)

Fietsen achter Benicassim (Castellon)
Rijd je met je auto langs de Middellandse zee naar het zuiden van Spanje, dan kom je eerst in Catalonië en daarna in regio Valencia. Het eerste stuk in Valencia heet de Costa Azahar. De meeste mensen houden hier de rechtervoet strak op het gas, maar dat is toch eigenlijk zonde. Peñiscola heeft een  stadscentrum dat tot de mooiste en bekendste van Spanje behoort en Benicassim, niet ver van de stad Castellón, is een prima plek om een aantal dagen te verblijven. Vanuit dit levendige en opgeruimde stadje kun je een paar mooie fietstochten maken. Onze favoriet is het weggetje dat van Benicassim naar de zogenaamde Desierto de les Palmes stijgt en uiteindelijk weer in Benicassim uitkomt. Het is maar een klein rondje en de klim is zeker niet zwaar, maar leuk om te doen is hij zeker. Het landschap, het zicht op de mysterieuze ruines, het gladde asfalt, de vele medefietsers, het terras op de top… dit is een fietsrondje zoals fietsrondjes bedoeld zijn in een gebied dat fietser zeer gunstig gezind is.

In de heuvels achter Benicassim is het ook uitstekend MTB’en. Er ligt daar een aantrekkelijk netwerk van uitgezette routes.

Voor recreatieve fietsers die hun rug droog willen houden ligt er een mooi stukje Via Verde direct langs de kust.

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top