Korte fietsvakantie Alicante Valencia

Van Alicante naar Valencia – 8 dagen – georganiseerd door Casa Camaleon
Een van onze eerste fietstochten in Spanje was de Sinaasappeltocht van Alicante naar Valencia. Een korte trektocht door het heuvelachtige achterland van Alicante en langs de kust. Na aankomst op de luchthaven van Alicante staat Petro Ballemans ons op te wachten met de huurfietsen. Fietsvakantie Alicante ValenciaPetro runt in het 60 kilometer verderop gelegen stadje Castalla een guesthouse en is organisator van van fiets- en wandelreizen, waaronder dus deze populaire Sinaasappeltocht. Petro verzorgt ook het vervoer van bagage tussen de hotels, wat wij altijd een grote luxe vinden. De eerste etappe gaat over een Via Verde naar Castalla. Daarna nog drie  ritten door het mooie binnenland voor je de streek van de sinaasappels en de Middellandse Zee bereikt. Van daar rijdt je in twee dagen naar Valencia, een heerlijke stad die zich trouwens ook goed op de fiets laat ontdekken.

De Sinaasappelroute is een mooie tocht waarin je eerst door het mooie en ruige binnenland fietst en daarna nog een paar dagen kust meepakt. Op verzoek kan er ook een meefietsende begeleider mee.

Lees meer op de website van Petro

fietsen Alicante Valencia

De beloning: paella aan het strand van Valencia

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

2 reacties

 1. Wij ( Jeroen en Gabriel) reden afgelopen week de sinaasappeltocht.
  Onze bevindingen:
  Goed geregeld, “on-spaanse“ stiptheid, leuk opgebouwd, veel verschillende landschappen; heel veel natuur en een lekker strand aan het eind.
  Materiaal goed en prima ondersteunende service.
  Kijk wel even wat je niveau is: wij deden dat niet en werden verrast. Toch enorm naar ons zin gehad.

 2. Willemien Weerstra op

  Wat een schoonheid en contrast met de binnenlanden en de kust van de Costa Blanca! En dan op het eind de stad “Valencia” wij houden van deze stad. Een goed verzorgde reis en onbekommerd genieten. Mooie en bijzondere accommodaties en wat een luxe dat je bagage al op je kamer staat als je daar aankomt! Nadeel is dat de mensen bijna of geen Engels spreken dus Google translate was onze redding, heeft ook wel weer zijn charme. Voor iemand met een redelijke basisconditie sterk aanbevolen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top