Fiets de Via Verde van Ojos Negros naar Valencia

Richard van Kruchten van Spainish is gespecialiseerd in fietstochten op de mooie Via Verde de Ojos Negros nabij Valencia. Hij biedt daar een geheel verzorgde 5-daagse fietstocht aan die je zelfstandig en in je eigen tempo kunt doen.

  • Dagafstanden van 45-65 kilometer
  • Licht dalend van binnenland naar de kust
  • Bagagevervoer
  • Overnachten in mooie accommodatie
  • Een bijna geheel verkeersvrije route
  • Cultureel interessante plaatsen onderweg 

Klik hier voor een video-impressie*
Naar de website van Spainish
Of lees hieronder verder…….


Ontspannen fietsen over de via verde

Deze compleet verzorgde reis start en eindigt in Valencia. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengt Richard je naar het bergachtige binnenland van Teruel en van daar fiets je in 5 dagen terug naar Valencia. De route volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes. Aan het einde van de reis kun je ervoor kiezen om Valencia nog verder te verkennen.

Als je één of twee dagen langer wilt fietsen, kun je ook in Albarracín beginnen (volgens velen het mooiste dorp van Spanje). Je begint je reis dan met wat meer klimwerk en voegt daarna in op de via verde. Deze uitgebreide versie van de route is te zien in de video*.

We kennen Richard als een jongen die zijn vak serieus neemt en niets aan het toeval overlaat. Je krijgt een goede fiets mee en een routeboekje vol informatie. Richard zorgt ervoor dat je alleen nog hoeft te trappen. En gezien het ‘bergaf-karakter’ van de tocht valt ook dat  mee.

Links
Dagtocht op de via verde
Website Spainish

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top