Urban Bike Bilbao: goed startpunt voor de Camino de Santiago (Noord-route)

Fiets huren in Bilbao voor stadstour of camino de Santiago
Fietsers die bij Urban Bike Bilbao een fiets huren zijn zonder uitzondering zeer enthousiast over de service en de kwaliteit van de fietsen. Een prima adres wanneer je de stad Bilbao wilt ontdekken (self-guided of met een gids) maar vooral ook als je vanuit Bilbao de Camino del Norte naar Santiago wilt fietsen of een meerdaagse tocht langs de noordkust wilt maken.  Eigenaar Javi helpt je ook aan fietstassen en beantwoordt al je vragen over het fietsen in dit gebied.

Javi heeft een programma waarin je in tien dagen van Bilbao naar Santiago fietst. Jaren geleden deed hij de route zelf op een elektrische fiets en werd toen in Santiago officieel erkent als de eerste elektrisch aangedreven pelgrim. Javi heeft een goede collectie toerfietsen, MTB’s, en elektrische fietsen, die je – als je naar Santiago fietst – daar gewoon kunt achterlaten.

Een leuke andere optie is het om vanuit een ander punt in Spanje naar Bilbao toe te fietsen. Javi vervoert je huurfiets naar zo goed als iedere plaats, bijvoorbeeld naar Madrid voor 45 euro. In Bilbao (leuke stad trouwens, daar kun je nog best een paar dagen blijven) lever je je huurfiets weer in en zou je eventueel rechtstreeks terug kunnen vliegen (naar Amsterdam met KLM).

Urban Bike is gevestigd in de Calle Bailen 2, in het station van de Feve (zie de foto). Zijn winkel ligt vlak naast het toerismebureau. Urban Bike biedt ook bagageservice dus je kunt je spullen bij hem achterlaten.

Heb je een vraag, mail dan direct naar Javi. Zijn Engels is prima.

bilbao@urban-bike.es
site: www.urban-bike.es

Fiets huren Bilbao

Officieel de eerste fietser die Santiago bereikte op een elektrische fiets

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Noord Spanje

Selecteer een optie

1 reactie

  1. Adraan Kievit op

    16 augustus 2017

    Recent heb ik gedurende 17 dagen op een fiets van Javi een prachtige fietsvakantie door Noord-Spanje gemaakt: vanuit Bilbao naar het westen, langs de kust, door de Picos de Europa en langs de kust en door het binnenland weer terug naar Bilbao. Het was mijn eerste fietsvakantie en Javi heeft mij een prima, lekker hoge fiets meegegeven (mountainbike merk Conor) en heeft mij op mijn eerste dag ontzettend goed en prettig op weg geholpen. Oftewel, ik kan Javi en zijn winkel van harte aanbevelen!
    De winkel zit overigens sinds kort op een nieuwe locatie in het treinstation (FEVE) La Concordia.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top