Trainen tussen de Middellandse zee en de Sierra Nevada

Bici de La Luz zorgt voor een onbezorgde (race-) fietsvakantie in de Alpujarras, een prachtig bergachtig gebied tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee op een uur van Malaga. 

  • Fietsen in de prachtige, nog niet door massa-toerisme ontdekte, Alpujarras
  • Verblijf aan de kust (bungalow of appartement)
  • Of verblijf in Casa de la Luz; een nieuw appartementencomplex bij Polopos
  • Verhuur van aluminium Ridley racefietsen en mountainbikes
  • Losse huur van de fietsen mogelijk

Naar de website van Bici de la Luz
Of lees hieronder verder

Pittig trainen en genieten van de mooie Alpujarras

De naam Bici de la Luz komt van Casa de la Luz.  Casa de la Luz is het project van Suus en Bart Geerts. Casa de la Luz is een kleinschalig appartementencomplex in de buurt van Polopos (Andalusie, Zuid-Spanje,) dat Bart en Suus vanaf begin 2020 gaan beginnen. Bici de la Luz is hier een dochteronderneming van waar Bart fietsvakanties organiseert.  En uiteraard kun je als deelnemer van een fietsvakantie ook verblijven in Casa de la Luz.

Polopos ligt in de Alpujarras. De Alpujarras is een niet zo bekend prachtig berggebied gelegen in het zuiden van Spanje. Het gebied is gelegen tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee. Dit heeft een zeer positief effect op het klimaat. Het regent er stukken minder dan aan de Costa del Sol en de gemiddelde jaartemperatuur is 20°C. Dit maakt het een ideaal gebied voor een leuke fietsvakantie.

Bij Bici de la Luz kun je het hele jaar door fietsen over de goed geasfalteerde wegen door de Alpujarras. De beklimmingen die je hierbij tegen zult komen, liegen er niet om. Maar je kunt ook langs de kust blijven fietsen en wat minder hoogtemeters maken.

Als extra optie biedt Bici de la Luz ook één keer per week de Pico Veleta challenge aan. Er wordt dan met het die week aanwezige fietsclubje naar Granada gereden met de auto en vanaf daar wordt de Pico Veleta beklommen, indien het weer dit toe laat uiteraard.

Links
Website van Bici de la Luz

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top