Sfeervol hotel en vakantiehuisjes met fietsvoorzieningen in schilderachtig dorp.

In veel delen van Spanje rijst direct achter de kust een gebergte op en is de vlakke en gemakkelijk befietsbare kuststrook soms maar  smal. Heel anders is dat in de Baix Emporda, gelegen in het noordelijke deel van Catalonië. Tussen de Costa Brava en de mooie stad Girona ligt een groen en glooiend gebied dat gemaakt is voor fietsers. Niet alleen voor de heel snelle, maar ook voor fietsers met een recreatieve instelling.

In dat groene land liggen schitterende dorpjes en stadjes waarvan Madremanya een van onze favorieten is. In dit middeleeuwse stadje heeft Pedro Soler Hotel Can Bassa, waar fietsers hartelijk welkom zijn. Sterker nog: Pedro heeft een tweede bedrijf dat zich helemaal richt op fietsers. Je huurt er een fiets (hybride) en wordt op weg geholpen met fietsroutes.  Ook zonder routes kom je trouwens een heel eind, want dit gebied ligt staat vol met paaltjes en bordjes die fietsers en wandelaars de weg wijzen.

De accommodatie  is onderdeel van een eeuwenoud gebouwencomplex en heeft drie mooie appartementen met openslaande deur op de tuin. Daarnaast zijn er vijf vakantiehuisjes, allemaal even sfeervol en smaakvol ingericht en geschikt voor groepen. Kijk op de site van Can Bassa en overtuig jezelf. Dit is echt een bijzondere plek.

Madremanya ligt op ongeveer 1420 kilmeter van Utrecht en op 1240 kilometer van Brussel. Vliegen kan op Barcelona of Girona.

Naar website Can Bassa
Het fietsbedrijfje van Pedro heet: HappyBikesGirona

fietshotel catalonie

Bed en breakfast fietsen spanjefietsen Baix Emporda

klik voor grotere foto

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top