Bed en breakfast op unieke plek net achter de Costa Blanca

Als we voor Fietsen in Spanje onderweg zijn in Spanje komen we op veel bijzondere plekken. In maart verkenden we de Costa Blanca in de buurt van Calpe, een gebied waar heel veel gefietst wordt.  In de Sierra de Bernia, de eerste bergrug achter de kust, vonden we een bijzondere bed en breakfast: Refugio Marnes.

Als je bij de Refugio aankomt zit je midden in de natuur tussen de bergen. Je komt er door een afslag te nemen van de Bernia-route, een prachtig bergweggetjes (rondrit) dat iedere fietser hier op zijn programma heeft staan. Refugio Marnes is het werk van de Nederlanders Richard en Willem die op deze plek in de bergen een sfeervolle bed en breakfast hebben gemaakt waar iedereen die van rust, natuur en comfort houden zich thuis zal voelen. Op het grote terrein liggen meerdere gebouwen met smaakvol ingerichte kamers en er is zelfs een luxe tent waarin je kunt overnachten.

Dit  filmpje  geeft een mooi beeld van Refugio Marnes. Klik op: FILM

Refugio Marnes ligt verborgen in de bergen en toch vlakbij de kust. In een minuut of 20 sta je bij de zee. Als je in dit gebied wilt fietsen, je rust en comfort zoekt, en  je geen zin hebt in het massatoerisme van de kust, dan is dit een optie die je zeker moet overwegen. Gezien de ligging van de refugio is het handig om over eigen vervoer te beschikken.

Richard en Willem helpen je graag bij het organiseren van je fietsactiviteiten. Op hun website staan uitgebreide fietsroutes en achtergrondinformatie over de fietsmogelijkheden in het gebied. Ze kunnen je ook helpen met het huren van een fiets en werken samen met Mike van Snakebite (begeleide MTB-tochten in het gebied)

www.refugiomarnes.com

bed en breakfast costa blanca

Richard en Willem

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Valencia en Murcia (Oostkust)

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top