B&B nabij Girona

Bed&Breakfast el Ranxo ligt op de top van een heuvel helemaal in het groen. Je zou echt niet zeggen dat je hier op een steenworp van de luchthaven van Girona zit en op een kilometer of 15 van de stad Girona Dichtstbijzijnde stadje is Caldes de Malavella, dat half Spanje van bronwater voorziet.

Denny en Imca runnen El Ranxo. Het heeft 4 luxe kamers met uitstekende badkamers. Wat echter het meest opvalt is de grote en gezellige gemeenschappelijke ruimte met een grote keuken. Hier ontbijt je, maar kun je zelf ook wat opwarmen of zelfs koken. Het bier staat koud en als je laat en hongerig aankomt kun je altijd een pizza in de oven schuiven. Voor de fietser is dit een perfecte plek om na een dag fietsen gezamenlijk de dag door te nemen.

In hun eerste jaar hebben Denny en Imca de lat hoog gelegd voor zichzelf. Gasten van de website booking.com belonen de B&B bijna altijd met een 9 of meer.

El Ranxo is een uitstekende uitvalsbasis voor fietsers die kiezen voor een rustige plek. Mountainbikepaden lopen langs de B&B, wielrenners hebben de keuze uit veel rustige wegen om te trainen en voor recreatieve fietsers is de via verde Olot-San Feliu niet ver weg. Die via verde behoort tot de mooiste van Spanje. In twee dagen fiets je over dit fiets/wandelpad van Olot naar de kust. El Ranxo ligt dan  gunstig als overnachtingsplek.

Nog een paar praktische zaken…

  • Denny kan ervoor zorgen dat je fiets van Nederland naar El Ranxo wordt gebracht. Je moet daarvoor je fiets afleveren in Beek en Donk (Brabant NL). Kosten rond € 200 voor een retour.
  • Caldes de Malavella heeft een directe treinverbinding met de stad Barcelona.
  • Neem je je eigen fiets mee in het vliegtuig, dan zorgt Denny voor vervoer van en naar de luchthaven.

Voor informatie en reserveringen: www.elranxo.com

fietsen Girona

Landschap nabij El Ranxo

Mountainbiken Caldes

Mountainbiken ten zuiden van Girona

 

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Catalonië


Laat een reactie achter

Top