Op maat gemaakte MTB-tochten

De kleinschalige Nederlandse organisatie Andalusië Sportief heeft zijn basis in het gezellige witte dorp Cómpeta in de bergachtige Axarquia-streek. Eigenaar Albert Dikhooff kiest voor een kleinschalige en persoonlijke aanpak. Hij maakt arrangementen op maat en regelt fietshuur, logies, transfers en GPS-routes. De MTB-tochten gaan over tracks en paden in het aangrenzende natuurpark, met bergen tot 2000 meter. Voor individuele reizigers of voor groepen. Andalusië Sportief beschikt over eigen, sfeervolle, accommodatie in het dorp.

In maart 2015 hebben we op goede mountainbikes (in dit geval fietsen van Albert zelf) in de bergen achter Cómpeta gefietst. Het leek ons niet onverstandig om met een relatief eenvoudige route te beginnen. Het blijkt dat Nederlanders hun eigen krachten nogal eens overschatten als het over mountainbiken in Spanje gaat. We reden een route rond een diep dal, van de Puerto de Colado (910m) via Acebuchal naar Cómpeta. Acebuchal is een klein gehucht midden in de bergen, waar je  heerlijk kunt lunchen. Een prachtige route van 36 km met 1020 meter hoogteverschil.
Naast deze route kan Albert je nog aan veel andere routes helpen. Vergeet niet dat mountainbiking in Spanje veel zwaarder is dan in Nederland: door het type paden, de hellingen en natuurlijk de hoogte. Ook FietseninSpanje heeft dit weer ervaren. Maar blijkbaar moet je het eerst zelf beleven, alvorens je erkent dat het zo is. Albert kent de routes goed, en eventueel brengt hij je bij het startpunt van de route. Zijn persoonlijke aandacht en begeleiding vonden wij heel bijzonder.

http://www.andalusie-sportief.eu

Heb je opmerkingen, plaats ze in het blok hieronder (onder het kaartje)

Albert Dikhooff van Andalusie Sportief Albert Dikhooff van Andalusie Sportiefandalusie-sportief-lies

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top