De prachtige Al-Ballut fietsroute in de provincie Cordoba (Andalusië)

Al Ballut zeg je? Dat klinkt Arabisch. Klopt, All Ballut was in de Islamitische periode van Andalusie de naam van een streek in het noorden van de provincie Cordoba.  Die streek heet nu Los Pedroches en is het decor van een prachtige meerdaagse fietsroute. De All Ballut fietsroute verbindt 17 dorpen in Los Pedroches met elkaar. Je fiets door een van de grootste dehesas van Spanje. De dehesa is dat sfeervolle en typisch Spaanse landschap dat gedomineerd wordt door oude steeneiken en olijfbomen. Tussen de bomen, in groene weides,  scharrelen de zwarte varkentjes (de pata negra) hun dagelijkse portie eikels bij elkaar.

3 verschillende routes langs 17 dorpen
De 17 dorpen op de route worden met elkaar verbonden door paden en verkeersarme wegen. Er zijn drie routes. Een voor fietsers die op de verharde weg blijven, een voor mountainbikers en een voor gravelbikers. De routes verschillen van elkaar in lengte en moeilijkheidsgraad. Voor de wegversie adviseren wij minimaal 4 dagen. Het is er niet vlak en onderweg is er veel te zien.

Al-Ballut weg: 253km / + 2.300 hoogtemeters
Al-Ballut gravel: 342 km /+ 3.480 hoogtemeters
Al-Ballut MTB: 419 km / + 4.210 hoogtemeters

All ballut routes

De routes kun je downloaden via Komoot (links op de Al Ballut website)

Je kunt zelf bepalen in hoeveel dagen je de route wilt afleggen. Op de website van Al-Ballut vind je overzicht van overnachtingsplekken, zodat je zelf je etappes kunt plannen.

Klik hier om naar de Engelstalige website van Al Ballut te gaan

All Ballut fietsroute Spanje

De Pedroche regio ten noorden van de stad Cordoba

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top