Van Sevilla naar Santiago de Compostela: de Zilverroute

De ZilverrouteStart: Sevilla – 1000  kilometer – zelf organiseren
Eerder beschreef Bert Sitters de route tussen Sevilla en Santiago al in een boekje, dat ondertussen wat gedateerd is geraakt. Paul Benjaminse komt daarom met een nieuw boekje waarin hij enerzijds voortbouwt op de route van Bert, maar ook goedbegaanbare onverharde trajecten opneemt. De Zilverroute wint de laatste jaren sterk aan populariteit en kent meer en meer voorzieningen. Je fiets vanuit Sevilla recht naar het noorden langs de Portugese grens over een route die al 2.000 jaar wordt gebruikt. Onderweg kom je langs steden en dorpen die tot hoogtepunten van het Spaans cultureel erfgoed behoren. Meer informatie en bestelmogelijkheid:

Klik hier voor meer informatie of bestellen

Naast de Zilverroute bestaat er de officiele ‘Via de la Plata’.  Die loopt van Sevilla naar Gijon. Je lees er alles over op DEZE Fietsen in Spanje-pagina.

En in de App-store van Apple of in Google-Play vind je een app onder de naam La Ruta en Bici. Een geweldig hulpmiddel met een overvloed aan praktische informatie over het fietsen van de Via de la Plata.  Je kunt kiezen voor de mountainbikeroute of de ‘wegroute’. Nadat je de app hebt gedownload kun je de taal op Ingles (Engels zetten).

Let op: de Zilverroute is dus iets anders anders dan de Via de la Plata. Beide starten in Sevilla, maar de een eindigt in Santiago en de ander in Gijon.

Een mooi video-reisverslag van deze route vind je hier.

 

 

 

 

Heb je een vraag over dit bedrijf, deze route of dit gebied, stel die dan HIER. Kun je andere fietsers helpen met je ervaringen, schrijf dan een korte of langere review in het REACTIEBLOK (onderaan de pagina). Hartelijk dank daarvoor!

Fietsen in Andalusië

Selecteer een optie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top